Paprika

Paprika je cijenjena zbog visokog sadržaja vitamina osobito vitamina C kojeg sadrži u velikim količinama. Ova jednogodišnja biljka koja je vrlo zastupljena svoju široku primjenu može pripisati visokom sadržaju vitamina, bjelančevina i mineralnih soli, osobito je vrlo značajno da se plod može se koristiti tijekom cijele godine bilo da se u prehrani koristia u svježem ili u prerađenom obliku bilo da je konzervirana ili smrznuta.

Idealna temperatura koja je potrebna za uzgoj presadnica paprike je oko 25 ° C, ukoliko tempratura padne ispod 15° C ili poraste preko 35° C prestaje rast paprike.

U jesen počinje priprema tla za sadnju paprike, dubokim oranjem na dubinuod 30 -35 cm, prije rasađivanja tlo se usitnjava i poravnava.
Rasađivanje na otvoreno počinje kada je tlo dovoljno toplo te kada prestane opasnost od kasnih mrazeva. U polju se rasađuje u redove, razmak između redova oko 70 cm, dokbiljka od biljke treba biti udaljena 30 cm.
U uzgoju na otvorenom paprika se prihranjuje 2 -3 puta, prvi put 10 dana nakon presađivanja, drugi put prije stvaranja prvih plodova, te zadnji put mjesec dana nakon drugog prihranjivanja.

NOVO

—-PONUDA 2016-

U našoj ponudi presadnica paprike imamo sorte : Istra F1, Rog, Babura, Paradajz paprika, Ljuti feferon, Slatki feferon, Kalifornijsko čudo ( zelena), Jalapeno i Habanero.
Za cijene i upit o ostalim sorta molimo javite nam se na e-mail.