Krastavac

Krastavac je jednogodišnja biljka. Kod nas se uzgaja na jedno stablo a sve sporedne grane se Krastavac je jednogodišnja biljka. Kod nas se uzgaja na jedno stablo a sve sporedne grane se kidaju. Naraste oko 2m pa i više.

Najveća prednost uzgoja u tresetnim kockama je ta što omogućava presađivanje sa grudom supstrata na korijenu kojim dobro razvijene presadnice potpuno prorastu supstrat i s njime se presađuju. Presađivanjem sa grudom supstrata na korijenu biljke presadnice ne doživljavaju stres kao one presađene sa golim korijenjem te normalno nastavljaju rast. Još je važno naglasiti da tako uzgojene presadnice ranije dospijevaju za branje i daju veće prinose.

Kod uzgoja presadnica hibridnih sorti plodovitog povrća je veoma prikladan zbog skupoće sjemena i jako je važno da se iz svake sjemenke razvije zdrava i kvalitetna presadnica.
Tijekom čitavog razdoblja uzgoja rasada, supstrat u koji je rasad pikiran treba se redovito zalijevati, a to je najbolje obavljati ujutro. Zalijevati treba čistom vodom, najbolje kišnicom koja je zagrijana na temperaturu prostora u kojem se rasad nalazi. Voda iz vodovoda nije najbolja za zalijevanje.

Krastavac nije previše zahtjevan po pitanju svjetlost. Da bi takvoj biljci osigurali dovoljno svjetla za rast, neophodan je vertikalni uzgoj krastavca uz oslonac. Krastavac je jako osjetljiv na nedostatak vode. Jako dobro podnosi navodnjavanje kap po kap. Navodnjavanje je dobro obavljati navečer i potrebno je spomenuti da krastavac ne voli kišovanja jer postoji velika opasnost od plamenjače.

U ponudi imamo vrlo kvalitetne presadnce uzgojene iz hibridnih sjemena kao sto su Pontia F1 i Raider F1.